Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Do zahraničí za minimální náklady

    12.9.2012, Eva Mikšíková

    Konečně nastal čas dlouho očekávaných prázdnin a dovolených a s ním vyvstala také každoročně pokládaná otázka: Kam a jak vyrazit, aby se nám dovolená příliš neprodražila?

    Zatímco ještě před několika lety se částky vydávané za dovolenou rapidně zvyšovaly, dnes, v období stále pokračující krize, spíše hledáme, kde bychom mohli ušetřit. To také nahrává nejrůznějším podvodným agenturám, které se na našem trhu objevují.

    Vezměte věci do svých rukou

    Jak se ale obyčejný člověk může proti těmto podvodníkům bránit? Nejjednodušší je, vzít věci do svých rukou. Pokud se neradi spoléháte na druhé, máte povahu dobrodruha a zároveň si cestu rádi sami naplánujete, není nic snazšího, než zvednout telefon a obvolat několik známých. S jejich pomocí potom vyberete vhodnou destinaci a posléze s pomocí internetu a sdílených zkušeností od cestujících, kteří již tuto lokalitu navštívili, vytvoříte pestré portfolio míst, jež jsou pro vás nejatraktivnější.

    Na co si dát pozor

    Při hledání bychom také neměli zapomenout, že večer budeme potřebovat někde přespat. Proto je vhodné dopředu si najít několik kempů rozprostřených po celé cestě. Velkou výhodou je, že většina z nich má vlastní webové stránky, takže není problém zjistit, kolik který z nich stojí a zvolit ten nejvýhodnější.

    Samozřejmě, že cenově nejvýhodnější je nehledat kempy a ulehnout někde v přírodě. Tady bych vás ale chtěla varovat, že některé země jsou doslova vyhlášené bojem proti takovýmto cestujícím a pokud vás někdo nahlásí, nemine vás tučná pokuta. Proto je vhodné, dopředu si zjistit, jaký vztah mají v dané zemi k takovýmto „kempařům“, abyste předešli nepříjemným překvapením.

    Ať už se na dovolenou chystáte kamkoliv, určitě si na internetu vyhledejte, jaké zkušenosti s danou lokalitou, kempem či spaním „na divoko“ mají předchozí návštěvníci. Tyto informace se vám hodí nejen při rozmýšlení míst, které chcete navštívit, ale upozorní vás ina různé problémy, jež mohou nastat.

    Přečtěte si také: