Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dveře nejsou jen kusem dřeva. Objevte jejich krásu!

    22.8.2012, Markéta Vocetková

    V běžném životě je nevnímáme, a přesto tvoří nedílnou součást našeho života. Zapřemýšlejte si ei vy nad krásou vchodových dveří..

    Každý z nás má potřebu vracet se domů. Ať už jsme cestovateli, kteří objevují tajemné vůně dálek či milovníci vlastního rodinného krbu, vždy jsme rádi, když z dálky vidíme dveře, které nás vítají domů. Dveře odjakživa symbolizují vstup do nové části života nebo návrat k něčemu, co máme rádi, k čemu jsme citově připoutáni. Jsou symbolem nových možností a příležitostí stejně jako neúspěchů, stačí se jen podívat, zda jsou zavřené či otevřené…

    Dveře do světa jsou právě ty na vašem prahu

    Většinou jimi projdeme a ani se nad nimi nepozastavíme. To platí obzvláště pro vchodové dveře.  Zaobíráme se jimi, pouze pokud je vybíráme v potřebách pro kutily a také je velmi pravděpodobné, že nám nabídnou rámě v situacích, kdy po večeru stráveném s přáteli oceníme jakoukoliv podpěru. V tu chvíli se pro nás vchodové dveře stávají nepřekonatelnou překážkou, a pokud se někdo z obyvatel domu nesmiluje a nevpustí nás jimi dovnitř, nezbývá nám nic jiného než najít klíče a začít objevovat a zkoumat krásy a záludnosti dveří, kliky a zámku.

    Skutečnou pozornost byste dveřím měli věnovat však už při stavbě domu či bytu nebo při jejich rekonstrukci. Dveře už dávno neslouží jen jako ochrana před větrem a zvědavými pohledy sousedů. Jsou velice důležitou součástí zabezpečení majetku v celém domě. Chrání nás před krádežemi. Od dob pravěku se hodnota našeho majetku, který vlastníme, mnohokrát znásobila a natažená zvířecí kůže k uzavření vchodu prostě nestačí.

    Kvalitní dveře vám ušetří tisíce. To není jen otřepaná fráze, ale holá pravda. Většina z nás si neuvědomuje citelné tepelné ztráty, které vznikají při nedostatečném těsnění nekvalitních dveří.  Správně vybrané dveře by měly být z kvalitního materiálu, být dobře usazené a samozřejmě nesmíme zapomínat na estetiku. Dveře vybírejte s rozumem a citem, měly by ladit s domem a nejlépe být v barvě oken. Jestliže máte bílá okna z plastu, můžete volit dle svého. Vkročte i vy do dne těmi správnými dveřmi.

    Přečtěte si také: