Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Fotokniha: uchová vaše cenné vzpomínky!

    27.5.2012, Marika Postlerová

    Vše v našem životě je bohužel pomíjivé. Mládí se nám postupně ztrácí před očima, máme jiné starosti i radosti. To, co ale zůstává a co nám vykouzlí úsměv na rtech snad za všech okolností, jsou vzpomínky. Zážitky z dovolených, z našich významných životních událostí, významné životní události našich dětí, to vše je v naší paměti uloženo jako v šuplíku. Když ale do přeplněného šuplíku chceme něco nového dát, může se nám stát, že omylem vyhodíme i věci, které stojí za zapamatování. Uchovejte si proto důležité vzpomínky nebo zážitky, jež si zaslouží připomenout!

    V naší moderní době má téměř každý svůj digitální fotoaparát. Všechny fotografie je tedy možné si jednoduše uložit do počítače. Můžeme tam skladovat tisíce fotografií a nezaberou nám žádné místo ve skříni. I přesto si chce spousta lidí výjimečné snímky uchovat. Naše melancholická duše touží si fotografii osahat před spaním nebo ji ukázat přátelům. Klasická fotoalba jsou dnes již překonaná. Existuje vylepšená forma, která si našla brzy své příznivce.

    Fotoknihy jsou skvělým způsobem, jak si vaše zážitky uchovat v opravdu „živé“ paměti. Zvláště dětská nebo svatební fotokniha působí velmi nadčasově. Základem pro tvorbu takovéto knihy je samozřejmě kvalitní fotografie ve vysokém rozlišení. K dostání jsou nejrůznější velikosti a formy knih - od malých, přes klasický A4 , až k velkým formátům.  XXL formáty jsou obzvláště vhodné pro panoramatické fotografie. Je také zcela na vás, zda se rozhodnete pro tisk na výšku, na šířku, případně do čtverce. Dále je možné zvolit vlastní nebo předdefinovanou koláž, která vaše fotografie může vkusně doplnit.

    Velmi důležitá je i vhodná volba vazby. Je možné si zvolit tvrdou vazbu, která je vysoce odolná, ale o něco nákladnější. Z ekonomického hlediska je nejvýhodnější sešitová forma. Pokud si chcete udělat opravdu radost, nebo jde o dárek, jež si zaslouží speciální pozornost, je zde ještě možnost plátěné vazby nebo imitace kůže. Obojí působí velmi dekorativním dojmem.

    Fotografie uložené v počítači jsou sice velmi skladnou formou, která vám ušetří spoustu cenného místa, ale na druhou stranu stačí pár nechtěných „kliknutí“ a vaše vzpomínky se mohou vypařit jako pára nad hrncem. Některé snímky stojí za uchránění za každou cenu. Budou vám dělat radost nejen ve stáří, ale během celého vašeho života, když si budete chtít připomenout zážitky, jež vám vykouzlí úsměv na rtech.

    Přečtěte si také: